A tested így is, úgy is változik...

A tested így is, úgy is változik...

...de nem mindeg, hogy hogyan!

A testünk folyamatosan átépül. Akkor is, ha konkrétan nem csinálunk semmit. Ugyanis MINDIG alkalmazkodik az őt érő ingerekhez. Szerintem ez zseniális!

Ha naponta változatosan mozogsz, akkor ennek feltételeit igyekszik megteremteni, azaz minden porcikádat rendszeresen karbantartja a folyamatos készenléti állapothoz. Ha azonban mindig előrehorgasztott fejjel ülsz, állsz, akkor igyekszik ezt biztosítani, magyarul jól megvastagítja, bemerevíti a hátul futó szöveteket, hogy el ne hagyd a fejedet, és leépíti a sosem használt, ezért felesleges izmaidat.

Baj akkor van, ha a sok ülés után Te kitalálod, hogy elmész nyáron a gyerekkel focizni, vagy kirándulni indulsz a barátokkal, vagy 1 hónap alatt akarod kipattintani a beach bodyt és minden fokozatosság nélkül veted bele magad az edzésekbe, ami a tested számára szokatlanul nagy terhelés.

És bár a szervezetünk fantasztikus, ilyen gyorsan képtelen alkalmazkodni, ezért először jönnek a napokig tartó fájdalmak, izomgörcsök, aztán ha ezt figyelmen kívül hagyod, a komolyabb sérülések.
Ha erre meg csiga módjára visszahúzódsz a házadba, mondván, hogy nem Neked való már ez a „mozgolósdi”, semmi nem lesz jobb, csak másfajta nehézségekkel fogsz szembesülni, hiszen az évezredekkel ezelőtt mozgásra teremtett test egészségi állapota folyamatosan romlik akkor, ha nem arra használod, amire való. Éppen úgy, ahogyan az okostelefonoddal sem kezded el bekalapálni a szöget, mert tudod, hogy bár lehetséges lenne, a kütyü bizony megsínylené a dolgot…

És hogy akkor mit kéne csinálni?

Fokozatosan hozzászoktatni Magad a változó körülményekhez, folyamatosan figyelve azt, hogy mire van szükséged mindehhez. Épp ugyanúgy, ahogyan tavasszal újra kiszoktatod az átteleltetett növényeidet a szabadba; ahogy a babádnál megkezded a hozzátáplálást és azt adod neki, amire szüksége van az egészséges növekedéshez; vagy ahogy a kutyádat tanítod meg azokra a dolgokra, amik nélkülözhetetlenek a Veled való zökkenőmentes együttéléshez, stb. Jó esetben a gyerkőcödnek sem adsz szemetet, hanem olyasmivel táplálod, ami építi őt; és a kutyusodat sem felesleges trükkökkel traktálod, hanem első körben szobatisztaságra és arra neveled, hogy maximum csak a gumicsontját rágcsálja, de a bútorok lábát már ne. Éppen ugyanígy kellene Neked is olyan mozgásformát, tevékenységet választanod, ami kiegyensúlyozza a Téged érő terheléseket.

Ha nem vagy biztos benne, hogyan kezdj neki ennek a feladatnak, keress bátran! Segítek felmérni, honnan indulunk, kialakítjuk a számodra legmegfelelőbb és tartható lépéseket a folyamatos fejlődéshez!

Mert megérdemled a fájdalommentes mozgást, a könnyebb mindennapokat!

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni exkluzív ajánlatainkról és VIP kedvezményeinkről elsőként?
Hírlevél feliratkozás

“Mert a fájdalommentes mozgás és az egészség mindenkinek jár!”

FittyLand egyenleg lekérdezés
FittyLand Gerinc- és Mozgásközpont
4033 Debrecen,
Bálint pap utca 41.
+36 (70) 944 2409
info@fittyland.com
FittyLand 2022 © Minden jog fenntartva.
A weboldalt a WRX Online készítette.