Neked mi a fontosabb: az OK vagy a MEGOLDÁS?

Neked mi a fontosabb: az OK vagy a MEGOLDÁS?

A mozgásszervi rehabilitációban eltöltött évek alatt azt tapasztaltam, hogy az embereket igenis érdekli a testük!

Vannak, akik megszállottan keresik a fájdalmaik, betegségeik okát és ezért nem restek akár orvostól orvosig járni és komoly pénzeket elköltenek a diagnózisra. Ami érdekes, hogy utána ennek birtokában hátra dőlnek, mint aki jól végezte dolgát és alig várják, hogy valaki megkérdezze tőlük, hogy kiderült-e, mi a bajuk? Akkor aztán hosszú beszámolókba kezdenek „-itiszekről” meg kopásokról, gyulladásokról, stb. És itt gyakran meg is áll a történet.

Nincs ez másként azoknál sem, akik ugyan nem vágynak lobogtatni való papírra, de az indokokat ők is szorgalmasan gyűjtik. Nagyon sokfélével találkoztam már az évek alatt, ezek közül a leggyakoribbak: „genetika, ilyen fajta vagyok, nálunk a családban mindenki derékfájós” vagy ott vannak a frontok; az életkoruk, hiszen 40 fölött az a normális, ha minden nap valamilyen fájdalomra kel az ember, stb.

Indok, magyarázat az van rengeteg, ám érdekes módon arra kevesen gondolnak, hogy a testük állapota azt tükrözi, milyen üzemanyagot töltenek bele vagy éppen hogyan ápolják. A tisztálkodás, fogmosás ma már szerencsére a legtöbbeknél mindennapi dolog, de mi a helyzet az izmaink, csontjaink, ízületeink, kötőszövetünk karbantartásával? Lehet, hogy érdemes lenne azokra is rendszeresen néhány percet fordítani?

Amíg az ok-kutatás sokkal jobban érdekli az embereket, az egyszerű, ám annál hatásosabb megoldásig már csak kevesen jutnak el.
Temérdek kutatás bizonyította a közelmúltban, hogy jóformán bármilyen mozgásszervi panasza van az embernek, gyakorlatilag bármilyen rendszeres mozgás, vagy éppen az SMR eszközök napi használata enyhíteni fog rajta. Nyilván az adekvát mozgásprogram a leghatékonyabb és a legbiztonságosabb, de tény, hogy egy picit bármilyen aktív tevékenység segíthet például egy derékfájáson.

Nem azt mondom, hogy nem fontos kideríteni a problémák gyökerét, hiszen én is erre törekszem egy állapotfelmérés során. De ha legalább annyi energiát fordítanánk a megoldásba, mint az ok-kutatásba, akkor jóval eredményesebbek lennénk!
És az energia nem egyenlő a pénzzel! Hiába veszed meg a legdrágább porcépítőt vagy csodakütyüt, azok nem helyettesítik a magadba, az egészségedbe fektetett munkát!

A következő bejegyzéseim célja az, hogy közelebb vigyelek Téged a MEGOLDÁSHOZ!

Ha pedig ezt nem győzöd kivárni, akkor gyorsan jelentkezz be egy komplex állapotfelmérésre, hogy minél hamarabb ráléphess arra az útra, ami a legbiztonságosabb és a leghatékonyabb számodra!

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni exkluzív ajánlatainkról és VIP kedvezményeinkről elsőként?
Hírlevél feliratkozás

“Mert a fájdalommentes mozgás és az egészség mindenkinek jár!”

FittyLand egyenleg lekérdezés
FittyLand Gerinc- és Mozgásközpont
4033 Debrecen,
Bálint pap utca 41.
+36 (70) 944 2409
info@fittyland.com
FittyLand 2022 © Minden jog fenntartva.
A weboldalt a WRX Online készítette.