Melyik a legegészségesebb sport?

Melyik a legegészségesebb sport?

Amikor a rendszeres mozgás fontosságáról beszélek, akkor gyakran megkérdezik tőlem, hogy melyik a legjobb, legegészségesebb sport. Mit érdemes rendszeresen űzni, amikor belátjuk a szükségességét, vagy éppen melyiket válassza a gyerkőc, hogy fitt legyen.

A válaszom röviden: az a legegészségesebb, amelyiket éppen csinálod!

És picit hosszabban:

Nincsenek rossz vagy jó sportok, hiszen mindegyik megmozgat több izomcsoportot; különösen fejleszti valamelyik motoros, értelmi és szociális képességet; fokozza az anyagcserét, a nyirokkeringést és endorfint szabadít fel valamilyen mértékben, stb. 

Ám bármelyik mozgásformát lehet úgy űzni, hogy az káros legyen az egészségre. Igen, még a jógát, a táncot vagy éppen a túrázást is! 

Ez leggyakrabban úgy fordul elő, hogy megfelelő előkészületek vagy fokozatosság nélkül vetik bele magukat az újdonsült sportolók az edzésbe, vagy/és egyszerűen túltolják: hetente 4-5-6-7 ész nélküli edzés, ugyanazokat az izmokat igénybe véve, később pedig túlterhelve, megfelelő pihenőidő és lazítás nélkül, stb. 

Az izomegyensúly ennek köszönhetően durván megbomlik, így a sporttevékenység kezdetén tapasztalt pozitív változások hamar átfordulnak kellemetlen tünetekbe, amelyek kezdődő mozgásszervi problémákat jeleznek. 

A legjobb, amit tehetsz, hogy színesen, változatosan mozogsz: nem csak kardiózol, VAGY tolod az erősítést VAGY a nyújtást orrvérzésig, hanem MINDEGYIKET RENDSZERESEN, egy fokozatosan, számodra összeállított program szerint végzed, amelyben bizony helye van az alapozásnak is!

A FittyLady csoportos edzések például többféle gyakorlatot tartalmaznak: erősítések, speciális nyújtások, testtudat- és koordináció-fejlesztés, dinamikus gyakorlatok, táncos mozdulatok, stb. De még így is azt javaslom a vendégeimnek, hogy mellette bátran fussanak, ússzanak, kiránduljanak, teniszezzenek, táncoljanak és mozgassák át magukat a lehető legtöbb módon!

Ha bizonytalan vagy, hogy hogyan indulj el, vagy hogy mivel egészítsd ki a kedvenc sportodat úgy, hogy az ne járjon folyamatos sérülésekkel, és tényleg kihozhasd magadból a legjobbat, akkor keress bátran és egy komplex állapotfelmérés után összeállítjuk az egyéni programodat, amivel biztosan jól fogod érezni magad a bőrödben!

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni exkluzív ajánlatainkról és VIP kedvezményeinkről elsőként?
Hírlevél feliratkozás

“Mert a fájdalommentes mozgás és az egészség mindenkinek jár!”

FittyLand egyenleg lekérdezés
FittyLand Gerinc- és Mozgásközpont
4033 Debrecen,
Bálint pap utca 41.
+36 (70) 944 2409
info@fittyland.com
FittyLand 2022 © Minden jog fenntartva.
A weboldalt a WRX Online készítette.